★کانال مباحث★رهایی★Rahai★:
🚩☆🚩 @Mabahesg
💠 پنجشنبه 💠
#96_1_17
#جلسه_28 ⚪️
🔴موضوع جلسه:
,, ۱- #آمپریالیسم و تداوم #جنگ و نا امنی در #خاورمیانه و #جهان توسط #دولتهای #سرمایهداری و #مذهبی و #ناسیونالیست
#کشتار #وسیع و #وحشتناک #غیرنظامیان در #سوریه در پی #بمباران #شیمیایی #حکومت #بعث و یا #بشار #اسد در شهر های سوریه ،،
🔵گروه تلگرامی:
🚩☆رهائی☆🚩
بحثهای برگزار شده در این تاریخ در گروه تلگرامی ☆✌رهائی✌☆🚩🚩🚩:
✨ ۹۶/۰۱/۱۷ ✨
@Mabahesg
👇☆👇☆👇☆🚩🚩🚩
👆☆👆☆🚩🚩🚩☆✌️
🚩Kawa🚩✊کاوا.カワ.कावा:
#96_1_17_1
رفیق امید مایل هستی همراه رفقا امشب بحث و گفتگوی پیرامون کشتار و جنگ بیرحمانه آمپریالیستها و دولتهای دیکتاتور منطقه داشته باشیم
بخصوص به این کشتار اخیر در سوریه بپردازیم.
رفیق امید:
در خدمتم کاوه جان
🚩Kawa🚩✊کاوا.カワ.कावा:
رفقا لطفا همراهی کنید...
رفیق ادریس عزیز شما هم ما رو همراهی کنید🌺🌺🌺🌺🌺
همانطور که همه شاهد هستیم این روزها اخبار دلخراش بمباران شیمیایی مردم غیر نظامی شهرهای سوریه را شنیده ایم و مطمئنن این اخبار از این هم به مراتب وحشتناکتر می باشد....
این بمباران شیمیایی ما رو یاد بمباران شیمیایی حلبچه در کردستان عراق می اندازد یاد جنایتهای دولتهای ناسیونالیسم و مذهبی و یاد اینکه بشریت امروز تا چه اندازه از سیستم سرمایه داری ضربه های وحشتناکی خورده است....
رفیق امید:
تاریخ به نوعی دیگر در جغرافیای دیگر اتفاق افتاد...تاریخ نقشه های شوم دیکتاتوری ...
استعمارگران و دیکتاتورهای .امپریالیسم جهانی راهی برای برون رفت از تاریخ مصرف خود ندارند بجز کشتار و قتل عام ....
این سیاست امپریالیسم است که مردم بی دفاع رو اماج نقشه های سخیف و ددمنشانه میکند ...
در یک سو فشار دولتهای غربی و هم پیمانانش و از یک سو اعمال فشار بر سر نبودن حکومت بشار اسد .....
🚩Kawa🚩✊کاوا.カワ.कावा:
طبقه کارگر و پرولتاریا باید صف خود را متحدانه در برابر تهاجمات سیستم سرمایه داری در اشکال مختلف داشته باشند و پرقدرتر در برابر این سیستم لجام گسیخته به ایستند...
طبقه کارگر جامعه ی امروز ما باید شرایط نبرد طبقاتی خود را درک کنند و در جهت تغییر بنیادی سیستم و حاکمیت موجودی که در سطح سراسری و جهانی به جوامع بشری تحمیل شده است به نبرد بپردازند.
رفیق امید:
این تهاجمات ریشه در همبستگی توده ایی در نقاط سوق الجیشی و بخصوص بخش کردی سوریه دارد ......
این یه تعرض اشکار است از طرف حکومت بشار اسد یعنی به گونه ایی برای خودنمایی سیاسی و حتی ماندن بر اریکه قدرت ...
ولی سوال اینجاست که سلاحهای شیمیایی که استفاده شده مربوط به کجاست یا کدام کشوره ...این تسلیحات را چه کشوری در اختیار دولت بشار اسد قرار داده ....
🚩Kawa🚩✊کاوا.カワ.कावा:
#96_1_17_2
بنظرم باید اصلاحاتی که در این بحث بکار می بریم را برای مرور دوباره رفقا تعریف مختصری داشته باشیم... مثلا "آمپریالیسم"
می خواهم تعریفی از آمپریالیسم را در این بحث مطرح کنم...
👇👇👇👇👇
.
🔵اصطلاح اِمپـِریالیسم
(به فرانسوی:Impérialisme) خود از واژهٔ قدیمیتر empire (امپراتوری) آمده است. از واژهٔ امپریالیسم تعاریف گوناگونی بدست داده شدهاست:
💢امپریالیسم به نظامی گفته میشود که به دلیل مقاصد اقتصادی و یا سیاسی میخواهد از مرزهای ملی و قومی خود تجاوز کند و سرزمینها و ملتها و اقوام دیگر را زیر سلطهٔ خود درآورد.سیاستی که مرام وی بسط نفوذ و قدرت کشور خویش بر کشورهای دیگر است.
⭕️رژیمی که بر اثر از میان رفتن خردهسرمایهداری داخلی و پدید آمدن تراستها وکارتلها دچار تورم تولید و کمبود مواد خام شود و برای بهدست آوردن مستعمره و بازار به دیگران تجاوز کند.این واژه در مفهوم امروزی به معنای کنترلکشوری از سوی کشور دیگر بکار میرود؛ فرایندتحمیل ارادهٔ کشوری بر کشور دیگر. مثلاً گاهی گفته شدهاست نظارت آمریکا بر کشورهای خاورمیانه امپریالیسم آمریکایی است.امپریالیسم عنوانی است برای قدرتی (یا دولتی) که بیرون از حوزهٔ ملی خود به تصرف سرزمینهای دیگر بپردازد و مردم آن سرزمینها را به زور وادار به فرمانبرداری از خود کند و از منابع اقتصادی و مالی وانسانی آنها به سود خود بهره کند.
💢امپریالیسم فقط به معنای تصاحب قلمرو ارضی کشورها نیست بلکه به نحو گستردهتری با کسب کنترل سیاسی و اقتصادی بر مردم و اراضی، خواه با نیروی نظامی و خواه با ابزارهای زیرکانه تر، مرتبط است. موضوع امپریالیسم سیاست و شیوههای دولتی است که غالباً با ابزارهای اقتصادی، قدرت و سلطهٔ خود را گسترش میدهد.
رحمان:
👍👍👍👍👍🌹🌹🌹🌺🌺🌺
🚩Kawa🚩✊کاوا.カワ.कावा:
.
⚫️ انواع
⭕️در یک دستهبندی میتوان دو نوع امپریالیسم را از یکدیگر باز شناخت: امپریالیسم مهاجر و امپریالیسم سرمایهگذار
💢میان امپریالیسم مهاجر قدیمی که جامعهٔ میزبان را به نسبت دست نخورده باقی میگذاشت، و امپریالیسم سرمایه دار-سرمایهگذار کنونی تفاوت قائل بود، امپریالیسمی که «در مقابل، از همان آغاز بر قلب مسائل درونی جوامع میزان تأثیر گذارده ومناسبات طبقاتی، ساختارهای اجتماعی و نهادهای سیاسی بنیادی آن را دگرگون میکند و به همین دلیل، همراه با خود خیزشهای عظیم و سریع را در سرزمینهای میزبان و در سیاستهای جهان که در تاریخ بشر بیسابقهاست، پدیدمیآورد.
⚪️ تاریخچه
⭕️واژهٔ امپریالیسم در ۱۸۹۰م در انگلستان توسط هابسون و چند سال بعد در روسیه توسط لنین به کار ر
فت. این واژه به زودی در زبانهای دیگر بکار گرفته شد و از آن برای بیان کشاکشهای قدرتهای اروپایی رقیب برای بدست آوردن مستعمره و حوزهٔ نفوذ در آفریقا و دیگر قارهها استفاده شد. این کشاکشها که از دههٔ ۱۸۸۰ تا ۱۹۴۴ بر سیاست بینالمللی حاکم بود، سبب شد که این دوره «عصر امپریالیسم» نامیده شود. هم انگلیسیها و هم امپریالیستهای اروپای قارهای ادعا میکردند که هدفشان گسترش تمدن و رساندن دستاوردهای آن به مردمان دارای نژاد و فرهنگ پستتر است. اما در بنیاد این «احساس رسالت» برای تمامی بشریت ایمان به برتری نژادی، مادی، و فرهنگی نژادهای سفید وجود داشت.
💢کنفرانس برلین که به ابتکار بیسمارک از نوامبر ۱۸۸۴ تا فوریه ۱۸۸۵ و به دنبال اعتراض فرانسه و بلژیک و حتی آلمان به دنبال توافق بریتانیا و پرتغال در مورد رود کنگو برگزار شد، شرایط تقسیم آفریقا و سهم استعمارگران را به گونهای تعیین کرد که از آن پس تمام این قاره زیر امپریالیسم اروپایی قرار گرفت. پس از جنگ جهانی اول، ایدئولوژی امپریالیسم در ایدئولوژیهای فاشیسم و نازیسم
به کمال خود رسید.
⭕️این مرحله از اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم آغاز گردید. تدوین تئوری مربوط به امپریالیسم و تجزیه و تحلیل پنج وجه مشخصه اساسی آن میگوید:
تمرکز و تراکم تولید و سرمایه موجب ایجاد انحصارها (مونوپولها) شد. انحصارها دراین مرحله نقش قاطع را در حیات اقتصادی بازی میکنند.ترکیب سرمایه بانکی و سرمایه صنعتی به پیدایش سرمایه مالی و الیگارشی مالی منجر گردید.صدور سرمایه به جای صدور کالا اهمیت ویژهای کسب میکند.ایجاد اتحادیهها و کنسولهای انحصاری سرمایهداران، این اتحادیهها به صورت کارتلها، تراستها و کنسرسیومها جهان را از نظر اقتصادی بین خود تقسیم میکنند.پایان تقسیم منطقههای سرزمینهای جهان بین بزرگترین و ثروتمندترین دولت سرمایهداری و آغاز تجدید تقسیم آنها.
💢اساس اقتصادی و خصلت ویژه امپریالیسم عبارتست از تسلط انحصارها، انحصارها در رشتههای مختلف کاملاً و همه جانبهٔ اقتصاد و سیاست بزرگترین کشورهای سرمایه داری را در حیطه اقتدار و زیر سیطره خود میگیرند و رقابت آزاد از بین میرود. سلطه انحصارها در حیات اقتصادی با نفوذ و قدرت روزافزون آنها در زمینه سیاسی همراه است که دستگاه دولتی را زیر فرمان خود میکشند و تحتالشعاع منافع خود میسازند. در این مرحله سرمایه داری، انحصارها امپراتوران قدر قدرتی در همه شئون هستند. خود لغت امپریالیسم نیز از ریشه لاتینی ایمپریو (imperiu) به معنای امپراتوری مشتق میشود. در این مرحله اشاعه کم و بیش دوران سرمایه داری در سراسر کره زمین جای خود را به تکامل جهشی و فلاکت آور داد. این امر موجب شدت وحدت بیسابقه کلیه تضادهای سرمایه داری یعنی تضادهای اقتصادی، سیاسی، طبقاتی و ملی گردید. مبارزه دول امپریالیستی بر سربازار فروش و عرصههای سرمایهگذاری و بدست آوردن مواد خام و نیروی کار ارزان و احراز تسلط جهانی، وحدت بیسابقهای یافت که در دوران تسلط بلامنازع امپریالیسم، ناگزیر کار را به جنگهای ویرانی آور میکشاند.
⭕️امپریالیسم در عین حال مرحله تلاشی سرمایهداری، مرحله پوسیدگی و احتضار آنست. در این مرحله در مجموع سیستم جهانی سرمایهداری، شرایط برای انقلاب اجتماعی نضج پیدا میکند. تضاد بین دول امپریالیستی و کشورهای وابسته و مستعمره، تضاد بین خود دول امپریالیستی هرچه بیشتر شدیدتر میشود. واضح است که تشدید تضادها و پوسیدگی ماهوی امپریالیسم به معنای رکود و جمود مطلق سرمایه داری نیست.
💢تضادهای امپریالیسم موجب تسریع پروسه تبدیل سرمایه داری انحصاری به سرمایه داری انحصاری دولتی گردیدهاست. این شکل در حالی که سلطه انحصارها را بر زندگی مردم تقویت میکند نیروی انحصارها را با نیروی دولت در دستگاه واحدی متحد میسازد تا حداکثر سود برای بورژوازی تأمین شود و نظام سرمایه داری حفظ گردد؛ ولی نه این شکل نه نظامی کردن حیات اجتماعی و اقتصادی کشور و نه انتگراسیون (یعنی در هم آمیختگی و ادغام و تشکیل سازمانهای جدید مافوق ملی، سیاسی و اقتصادی
🙏🙏🙏🌺🌺🌺🌺
#96_1_17_3
.
🔷انتقادها
🔸انتقادها به امپریالیسم
در حالی که سود و مافوق انحصارها افزایش مییابد، اتوماسیون (استفاده از وسایل خودکار در تولید) در شرایط سرمایهداری مصائب جدیدی برای زحمتکشان به بار میآورد.سلطه انحصارها نه فقط علیه کارگران و دهقانان و دیگر زحمتکشان متوجه است بلکه بر منافع قشرهای بورژوازی کوچک و متوسط زیان وارد میسازد. واقعیات پوچ بودن تئوریهایی نظیر سرمایهداری خلقی و دولت بهروزی همگانی را ثابت کردهاست.
🔶تحلیل و سازوکار
🔹تحلیل و سازوکار امپریالیسم
نخستین انتقاد نظری منظم از امپریالیسم جدید را اقتصاددان انگلیسی هابسن (۱۹۴۰–۱۸۵۸) در کتاب خویش به نام امپریالیسم (۱۹۰۲) کرد و برای نخستین بار از این پدیده یک برداشت اقتصادی ک
رد. این نظریه را لنین گرفت و در کتاب امپریالیسم: عالیترین مرحلهٔ سرمایهداری (۱۹۱۵۵) را بسط داد و این برداشت به نام «نظریهٔ اقتصادی دربارهٔ امپریالیسم» نامدار شد.
#96_1_17_4
رفقای عزیز من تعریف مختصری از آمپریالیسم را در اختیار شما عزیزان گذاشتم و تحلیل و برسی و مطالهات خود را در این زمینه نیز می توانید از دیدگاه و نظر خود در گروه مطرح کنید.
اما به بحث اصلی برگردیم در رابطه با کشتار و گسترش جنگ و نابودی از طرف آمپریالیستها و سیستم سرمایه داری
رفیق امید:
سپاس🌹🌹🌹🌹🌹
🚩Kawa🚩✊کاوا.カワ.कावा:
به تناقضات فاحش سرمایه داری اشاره کنیم و در مقابل سیستم و نظام جدید سوسیالیستی را که نه یک مدینه فاضله و یا یک شرایط صوری و فرضی بلکه شرایطی که در درون همین نظم سرمایه داری زمینه بوجود آمدن و برپایی این نظام امکان پذیر است را نیز به بحث و گفتگو بگذاریم.
🌺🌺🌺🌺🌺🌺
رفقا لطفا در بحث و گفتگو مشارکت کنید و ما را همراهی کنید و نظرات خود را بیان کنید.
رحمان:
بژیت🌺🌺🌺🌺
🚩Kawa🚩✊کاوا.カワ.कावा:
خب رفیق امید عزیز اگه فراموش نکنیم ۶ سال پیش مردم تحت ستم و به ستوه آمده سوریه برای احقاق مطالبات و حقوقهای خود همانند دیگر کشورهای عربی که موسوم به بهار عربی بود به خیابانها آمدند و خواستار شرایط مناسب و رفاه و آسایش و پایان دیکتاتوری بشار اسد بودند که متاسفانه این حرکت و خیزش مردمی را آمپریالیستها و دستنشاندهای آنها و دولتهای سرمایه داری و از همه مهمتر دولت جنایتکار بعث و اسد به خاکو خون کشیدند و جنگ داخلی سوریه را بوجود آوردند تا ترس و هراس موهوم و فریبنده ای را به کشورهای در حال خیزش و قیام نشان دهند...
تودهای زحمتکش و کارگر جهان باید این سیاستهای اپرتونیسمی و فریبنده را رسوا کنند و مردم و طبقه کارگر در برابر این شرایط ناگوار جهانی متحدانه به مبارزه بپردازند.
رفیق امید:
جنگ قانون طبیعی نیست جنگ در نهاد خود بجز استثمار و حس برتری طلبی و تجاوز و کشت و کشتار چیز دیگری نیست ...
همیشه اربابان و صاحبان پول و قدرت خود رو برتر و ارجعتر خواندند ...
دیکتاتوری زایده ی سرمایداریست یعنی از دل نظام سرمایداری توله هایی زاده میشن ...دیکتاتوری ..تجاوز...تعرض...و نطفه های بعدی ....
🚩Kawa🚩✊کاوا.カワ.कावा:
طبقه زحمتکش و کارگر و مبارزه ایران نیز باید بر این شرایط واقعی و سیاسی منطقه و جهان آشنایی داشته باشند و مبارزات بر حق خود را تشدید کنند و ادامه دهند و هیچ توهم و هیچ تردیدی در مبارزه تاریخی و طبقانی خود به راه ندهند....
هدف ما نه فقط رژیم جنایتکار اسلامی ایران بلکه تغییر اساسی و بنیادی ساختار و نظام و قدرت سیاسیت... ساختاری که مالکیت خصوصی را ملغا و شرایط رفاه و آسایش برابر و یکسان را برای تمام جامعه فراهم کند.
این نظام نظام نوین و متفاوت سوسیالیستی است. که ابزار تولید را اشتراکی و کار و تلاش را نه برای رقابت و کینه و دشمنی و کسب سود و انباشت سرمایه بلکه برای تامین شرایط و موقعیت اجتماعی بهتر و رفاه و آسایش و زندگی انسانی...
در این شرایط هرکسی به اندازه توان و استعداد خود و به صورت داوطلبانه و بنا به درک درست از وظیفه خود در برابر جامعه کار می کند و هر کسی هم به اندازه نیازش از این شرایط بهرمند خواهد شد.
🌺🌺🌺🌺🌺👍👍👍👍👍👍
@Mabahesg
🚩☆🚩 @Mabahesg
💠 پنجشنبه 💠
#96_1_17
#جلسه_28 ⚪️
🔴موضوع جلسه:
,, ۱- #آمپریالیسم و تداوم #جنگ و نا امنی در #خاورمیانه و #جهان توسط #دولتهای #سرمایهداری و #مذهبی و #ناسیونالیست
#کشتار #وسیع و #وحشتناک #غیرنظامیان در #سوریه در پی #بمباران #شیمیایی #حکومت #بعث و یا #بشار #اسد در شهر های سوریه ،،
🔵گروه تلگرامی:
🚩☆رهائی☆🚩
بحثهای برگزار شده در این تاریخ در گروه تلگرامی ☆✌رهائی✌☆🚩🚩🚩:
✨ ۹۶/۰۱/۱۷ ✨
@Mabahesg
👇☆👇☆👇☆🚩🚩🚩
👆☆👆☆🚩🚩🚩☆✌️
🚩Kawa🚩✊کاوا.カワ.कावा:
#96_1_17_1
رفیق امید مایل هستی همراه رفقا امشب بحث و گفتگوی پیرامون کشتار و جنگ بیرحمانه آمپریالیستها و دولتهای دیکتاتور منطقه داشته باشیم
بخصوص به این کشتار اخیر در سوریه بپردازیم.
رفیق امید:
در خدمتم کاوه جان
🚩Kawa🚩✊کاوا.カワ.कावा:
رفقا لطفا همراهی کنید...
رفیق ادریس عزیز شما هم ما رو همراهی کنید🌺🌺🌺🌺🌺
همانطور که همه شاهد هستیم این روزها اخبار دلخراش بمباران شیمیایی مردم غیر نظامی شهرهای سوریه را شنیده ایم و مطمئنن این اخبار از این هم به مراتب وحشتناکتر می باشد....
این بمباران شیمیایی ما رو یاد بمباران شیمیایی حلبچه در کردستان عراق می اندازد یاد جنایتهای دولتهای ناسیونالیسم و مذهبی و یاد اینکه بشریت امروز تا چه اندازه از سیستم سرمایه داری ضربه های وحشتناکی خورده است....
رفیق امید:
تاریخ به نوعی دیگر در جغرافیای دیگر اتفاق افتاد...تاریخ نقشه های شوم دیکتاتوری ...
استعمارگران و دیکتاتورهای .امپریالیسم جهانی راهی برای برون رفت از تاریخ مصرف خود ندارند بجز کشتار و قتل عام ....
این سیاست امپریالیسم است که مردم بی دفاع رو اماج نقشه های سخیف و ددمنشانه میکند ...
در یک سو فشار دولتهای غربی و هم پیمانانش و از یک سو اعمال فشار بر سر نبودن حکومت بشار اسد .....
🚩Kawa🚩✊کاوا.カワ.कावा:
طبقه کارگر و پرولتاریا باید صف خود را متحدانه در برابر تهاجمات سیستم سرمایه داری در اشکال مختلف داشته باشند و پرقدرتر در برابر این سیستم لجام گسیخته به ایستند...
طبقه کارگر جامعه ی امروز ما باید شرایط نبرد طبقاتی خود را درک کنند و در جهت تغییر بنیادی سیستم و حاکمیت موجودی که در سطح سراسری و جهانی به جوامع بشری تحمیل شده است به نبرد بپردازند.
رفیق امید:
این تهاجمات ریشه در همبستگی توده ایی در نقاط سوق الجیشی و بخصوص بخش کردی سوریه دارد ......
این یه تعرض اشکار است از طرف حکومت بشار اسد یعنی به گونه ایی برای خودنمایی سیاسی و حتی ماندن بر اریکه قدرت ...
ولی سوال اینجاست که سلاحهای شیمیایی که استفاده شده مربوط به کجاست یا کدام کشوره ...این تسلیحات را چه کشوری در اختیار دولت بشار اسد قرار داده ....
🚩Kawa🚩✊کاوا.カワ.कावा:
#96_1_17_2
بنظرم باید اصلاحاتی که در این بحث بکار می بریم را برای مرور دوباره رفقا تعریف مختصری داشته باشیم... مثلا "آمپریالیسم"
می خواهم تعریفی از آمپریالیسم را در این بحث مطرح کنم...
👇👇👇👇👇
.
🔵اصطلاح اِمپـِریالیسم
(به فرانسوی:Impérialisme) خود از واژهٔ قدیمیتر empire (امپراتوری) آمده است. از واژهٔ امپریالیسم تعاریف گوناگونی بدست داده شدهاست:
💢امپریالیسم به نظامی گفته میشود که به دلیل مقاصد اقتصادی و یا سیاسی میخواهد از مرزهای ملی و قومی خود تجاوز کند و سرزمینها و ملتها و اقوام دیگر را زیر سلطهٔ خود درآورد.سیاستی که مرام وی بسط نفوذ و قدرت کشور خویش بر کشورهای دیگر است.
⭕️رژیمی که بر اثر از میان رفتن خردهسرمایهداری داخلی و پدید آمدن تراستها وکارتلها دچار تورم تولید و کمبود مواد خام شود و برای بهدست آوردن مستعمره و بازار به دیگران تجاوز کند.این واژه در مفهوم امروزی به معنای کنترلکشوری از سوی کشور دیگر بکار میرود؛ فرایندتحمیل ارادهٔ کشوری بر کشور دیگر. مثلاً گاهی گفته شدهاست نظارت آمریکا بر کشورهای خاورمیانه امپریالیسم آمریکایی است.امپریالیسم عنوانی است برای قدرتی (یا دولتی) که بیرون از حوزهٔ ملی خود به تصرف سرزمینهای دیگر بپردازد و مردم آن سرزمینها را به زور وادار به فرمانبرداری از خود کند و از منابع اقتصادی و مالی وانسانی آنها به سود خود بهره کند.
💢امپریالیسم فقط به معنای تصاحب قلمرو ارضی کشورها نیست بلکه به نحو گستردهتری با کسب کنترل سیاسی و اقتصادی بر مردم و اراضی، خواه با نیروی نظامی و خواه با ابزارهای زیرکانه تر، مرتبط است. موضوع امپریالیسم سیاست و شیوههای دولتی است که غالباً با ابزارهای اقتصادی، قدرت و سلطهٔ خود را گسترش میدهد.
رحمان:
👍👍👍👍👍🌹🌹🌹🌺🌺🌺
🚩Kawa🚩✊کاوا.カワ.कावा:
.
⚫️ انواع
⭕️در یک دستهبندی میتوان دو نوع امپریالیسم را از یکدیگر باز شناخت: امپریالیسم مهاجر و امپریالیسم سرمایهگذار
💢میان امپریالیسم مهاجر قدیمی که جامعهٔ میزبان را به نسبت دست نخورده باقی میگذاشت، و امپریالیسم سرمایه دار-سرمایهگذار کنونی تفاوت قائل بود، امپریالیسمی که «در مقابل، از همان آغاز بر قلب مسائل درونی جوامع میزان تأثیر گذارده ومناسبات طبقاتی، ساختارهای اجتماعی و نهادهای سیاسی بنیادی آن را دگرگون میکند و به همین دلیل، همراه با خود خیزشهای عظیم و سریع را در سرزمینهای میزبان و در سیاستهای جهان که در تاریخ بشر بیسابقهاست، پدیدمیآورد.
⚪️ تاریخچه
⭕️واژهٔ امپریالیسم در ۱۸۹۰م در انگلستان توسط هابسون و چند سال بعد در روسیه توسط لنین به کار ر
فت. این واژه به زودی در زبانهای دیگر بکار گرفته شد و از آن برای بیان کشاکشهای قدرتهای اروپایی رقیب برای بدست آوردن مستعمره و حوزهٔ نفوذ در آفریقا و دیگر قارهها استفاده شد. این کشاکشها که از دههٔ ۱۸۸۰ تا ۱۹۴۴ بر سیاست بینالمللی حاکم بود، سبب شد که این دوره «عصر امپریالیسم» نامیده شود. هم انگلیسیها و هم امپریالیستهای اروپای قارهای ادعا میکردند که هدفشان گسترش تمدن و رساندن دستاوردهای آن به مردمان دارای نژاد و فرهنگ پستتر است. اما در بنیاد این «احساس رسالت» برای تمامی بشریت ایمان به برتری نژادی، مادی، و فرهنگی نژادهای سفید وجود داشت.
💢کنفرانس برلین که به ابتکار بیسمارک از نوامبر ۱۸۸۴ تا فوریه ۱۸۸۵ و به دنبال اعتراض فرانسه و بلژیک و حتی آلمان به دنبال توافق بریتانیا و پرتغال در مورد رود کنگو برگزار شد، شرایط تقسیم آفریقا و سهم استعمارگران را به گونهای تعیین کرد که از آن پس تمام این قاره زیر امپریالیسم اروپایی قرار گرفت. پس از جنگ جهانی اول، ایدئولوژی امپریالیسم در ایدئولوژیهای فاشیسم و نازیسم
به کمال خود رسید.
⭕️این مرحله از اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم آغاز گردید. تدوین تئوری مربوط به امپریالیسم و تجزیه و تحلیل پنج وجه مشخصه اساسی آن میگوید:
تمرکز و تراکم تولید و سرمایه موجب ایجاد انحصارها (مونوپولها) شد. انحصارها دراین مرحله نقش قاطع را در حیات اقتصادی بازی میکنند.ترکیب سرمایه بانکی و سرمایه صنعتی به پیدایش سرمایه مالی و الیگارشی مالی منجر گردید.صدور سرمایه به جای صدور کالا اهمیت ویژهای کسب میکند.ایجاد اتحادیهها و کنسولهای انحصاری سرمایهداران، این اتحادیهها به صورت کارتلها، تراستها و کنسرسیومها جهان را از نظر اقتصادی بین خود تقسیم میکنند.پایان تقسیم منطقههای سرزمینهای جهان بین بزرگترین و ثروتمندترین دولت سرمایهداری و آغاز تجدید تقسیم آنها.
💢اساس اقتصادی و خصلت ویژه امپریالیسم عبارتست از تسلط انحصارها، انحصارها در رشتههای مختلف کاملاً و همه جانبهٔ اقتصاد و سیاست بزرگترین کشورهای سرمایه داری را در حیطه اقتدار و زیر سیطره خود میگیرند و رقابت آزاد از بین میرود. سلطه انحصارها در حیات اقتصادی با نفوذ و قدرت روزافزون آنها در زمینه سیاسی همراه است که دستگاه دولتی را زیر فرمان خود میکشند و تحتالشعاع منافع خود میسازند. در این مرحله سرمایه داری، انحصارها امپراتوران قدر قدرتی در همه شئون هستند. خود لغت امپریالیسم نیز از ریشه لاتینی ایمپریو (imperiu) به معنای امپراتوری مشتق میشود. در این مرحله اشاعه کم و بیش دوران سرمایه داری در سراسر کره زمین جای خود را به تکامل جهشی و فلاکت آور داد. این امر موجب شدت وحدت بیسابقه کلیه تضادهای سرمایه داری یعنی تضادهای اقتصادی، سیاسی، طبقاتی و ملی گردید. مبارزه دول امپریالیستی بر سربازار فروش و عرصههای سرمایهگذاری و بدست آوردن مواد خام و نیروی کار ارزان و احراز تسلط جهانی، وحدت بیسابقهای یافت که در دوران تسلط بلامنازع امپریالیسم، ناگزیر کار را به جنگهای ویرانی آور میکشاند.
⭕️امپریالیسم در عین حال مرحله تلاشی سرمایهداری، مرحله پوسیدگی و احتضار آنست. در این مرحله در مجموع سیستم جهانی سرمایهداری، شرایط برای انقلاب اجتماعی نضج پیدا میکند. تضاد بین دول امپریالیستی و کشورهای وابسته و مستعمره، تضاد بین خود دول امپریالیستی هرچه بیشتر شدیدتر میشود. واضح است که تشدید تضادها و پوسیدگی ماهوی امپریالیسم به معنای رکود و جمود مطلق سرمایه داری نیست.
💢تضادهای امپریالیسم موجب تسریع پروسه تبدیل سرمایه داری انحصاری به سرمایه داری انحصاری دولتی گردیدهاست. این شکل در حالی که سلطه انحصارها را بر زندگی مردم تقویت میکند نیروی انحصارها را با نیروی دولت در دستگاه واحدی متحد میسازد تا حداکثر سود برای بورژوازی تأمین شود و نظام سرمایه داری حفظ گردد؛ ولی نه این شکل نه نظامی کردن حیات اجتماعی و اقتصادی کشور و نه انتگراسیون (یعنی در هم آمیختگی و ادغام و تشکیل سازمانهای جدید مافوق ملی، سیاسی و اقتصادی
🙏🙏🙏🌺🌺🌺🌺
#96_1_17_3
.
🔷انتقادها
🔸انتقادها به امپریالیسم
در حالی که سود و مافوق انحصارها افزایش مییابد، اتوماسیون (استفاده از وسایل خودکار در تولید) در شرایط سرمایهداری مصائب جدیدی برای زحمتکشان به بار میآورد.سلطه انحصارها نه فقط علیه کارگران و دهقانان و دیگر زحمتکشان متوجه است بلکه بر منافع قشرهای بورژوازی کوچک و متوسط زیان وارد میسازد. واقعیات پوچ بودن تئوریهایی نظیر سرمایهداری خلقی و دولت بهروزی همگانی را ثابت کردهاست.
🔶تحلیل و سازوکار
🔹تحلیل و سازوکار امپریالیسم
نخستین انتقاد نظری منظم از امپریالیسم جدید را اقتصاددان انگلیسی هابسن (۱۹۴۰–۱۸۵۸) در کتاب خویش به نام امپریالیسم (۱۹۰۲) کرد و برای نخستین بار از این پدیده یک برداشت اقتصادی ک
رد. این نظریه را لنین گرفت و در کتاب امپریالیسم: عالیترین مرحلهٔ سرمایهداری (۱۹۱۵۵) را بسط داد و این برداشت به نام «نظریهٔ اقتصادی دربارهٔ امپریالیسم» نامدار شد.
#96_1_17_4
رفقای عزیز من تعریف مختصری از آمپریالیسم را در اختیار شما عزیزان گذاشتم و تحلیل و برسی و مطالهات خود را در این زمینه نیز می توانید از دیدگاه و نظر خود در گروه مطرح کنید.
اما به بحث اصلی برگردیم در رابطه با کشتار و گسترش جنگ و نابودی از طرف آمپریالیستها و سیستم سرمایه داری
رفیق امید:
سپاس🌹🌹🌹🌹🌹
🚩Kawa🚩✊کاوا.カワ.कावा:
به تناقضات فاحش سرمایه داری اشاره کنیم و در مقابل سیستم و نظام جدید سوسیالیستی را که نه یک مدینه فاضله و یا یک شرایط صوری و فرضی بلکه شرایطی که در درون همین نظم سرمایه داری زمینه بوجود آمدن و برپایی این نظام امکان پذیر است را نیز به بحث و گفتگو بگذاریم.
🌺🌺🌺🌺🌺🌺
رفقا لطفا در بحث و گفتگو مشارکت کنید و ما را همراهی کنید و نظرات خود را بیان کنید.
رحمان:
بژیت🌺🌺🌺🌺
🚩Kawa🚩✊کاوا.カワ.कावा:
خب رفیق امید عزیز اگه فراموش نکنیم ۶ سال پیش مردم تحت ستم و به ستوه آمده سوریه برای احقاق مطالبات و حقوقهای خود همانند دیگر کشورهای عربی که موسوم به بهار عربی بود به خیابانها آمدند و خواستار شرایط مناسب و رفاه و آسایش و پایان دیکتاتوری بشار اسد بودند که متاسفانه این حرکت و خیزش مردمی را آمپریالیستها و دستنشاندهای آنها و دولتهای سرمایه داری و از همه مهمتر دولت جنایتکار بعث و اسد به خاکو خون کشیدند و جنگ داخلی سوریه را بوجود آوردند تا ترس و هراس موهوم و فریبنده ای را به کشورهای در حال خیزش و قیام نشان دهند...
تودهای زحمتکش و کارگر جهان باید این سیاستهای اپرتونیسمی و فریبنده را رسوا کنند و مردم و طبقه کارگر در برابر این شرایط ناگوار جهانی متحدانه به مبارزه بپردازند.
رفیق امید:
جنگ قانون طبیعی نیست جنگ در نهاد خود بجز استثمار و حس برتری طلبی و تجاوز و کشت و کشتار چیز دیگری نیست ...
همیشه اربابان و صاحبان پول و قدرت خود رو برتر و ارجعتر خواندند ...
دیکتاتوری زایده ی سرمایداریست یعنی از دل نظام سرمایداری توله هایی زاده میشن ...دیکتاتوری ..تجاوز...تعرض...و نطفه های بعدی ....
🚩Kawa🚩✊کاوا.カワ.कावा:
طبقه زحمتکش و کارگر و مبارزه ایران نیز باید بر این شرایط واقعی و سیاسی منطقه و جهان آشنایی داشته باشند و مبارزات بر حق خود را تشدید کنند و ادامه دهند و هیچ توهم و هیچ تردیدی در مبارزه تاریخی و طبقانی خود به راه ندهند....
هدف ما نه فقط رژیم جنایتکار اسلامی ایران بلکه تغییر اساسی و بنیادی ساختار و نظام و قدرت سیاسیت... ساختاری که مالکیت خصوصی را ملغا و شرایط رفاه و آسایش برابر و یکسان را برای تمام جامعه فراهم کند.
این نظام نظام نوین و متفاوت سوسیالیستی است. که ابزار تولید را اشتراکی و کار و تلاش را نه برای رقابت و کینه و دشمنی و کسب سود و انباشت سرمایه بلکه برای تامین شرایط و موقعیت اجتماعی بهتر و رفاه و آسایش و زندگی انسانی...
در این شرایط هرکسی به اندازه توان و استعداد خود و به صورت داوطلبانه و بنا به درک درست از وظیفه خود در برابر جامعه کار می کند و هر کسی هم به اندازه نیازش از این شرایط بهرمند خواهد شد.
🌺🌺🌺🌺🌺👍👍👍👍👍👍
@Mabahesg
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر